مهندس اسماعیل وحدتی مجری دستگاه شبیهساز محیط راداری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مشکلات ساخت و راه اندازی رادارها تست و بررسی قابلیتهای رادار است. برای این منظور باید هدف مورد نظر مثل هواپیما، کشتی، خودرو و یا نفر پیاده بر اساس سناریوی از پیش تعیین شده به حرکت در آید که هماهنگی این امر ممکن است ماهها به طول انجامد و امکان تست سیستم مهیا نشود.
وی تکرار پذیر نبودن تست و وجود تداخل کننده ها را از دیگر مشکلات بررسی اینگونه سیستمها دانست و افزود: این عوامل باعث شد تا دستگاه شبیه ساز محیط راداری را طراحی و اجرا کنیم. این دستگاه به صورت یک برد سخت افزاری قابل اتصال به کامپیوتر که امکان کار مستقل نیز دارد ساخته شده است. در ابتدا پارامترهای محیط، هدف و تداخل کننده ها و سپس پارامترهای رادار تحت تست توسط کاربران به دستگاه وارد می شود. با شروع به کار دستگاه به ازای ارسال هر پالس از سوی رادار، اکوهای برگشتی از محیط و هدف به صورت بلادرنگ (real time) و در قالب سیگنالهای الکتریکی تولید می شود.
مجری این پروژه با بیان اینکه این شبیهساز دارای کاربردهای نظامی و غیرنظامی است ادامه داد: تفاوت رادارهای نظامی و غیرنظامی در استتار آنهاست. رادارهای غیرنظامی نه تنها در دید هدف هستند و هدف با آنها همکاری میکند، بلکه طبق قوانین کسی حق ایجاد تداخل در کار این سیستمها را ندارد ولی در رادارهای نظامی اصل کار بر استتار آنهاست و هیچ منعی برای ایجاد تداخل در کار اینگونه سیستمها وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت رسا پرداز آینده، تست سیستمهای راداری در حال ساخت، تست و تحویل گیری سیستمهای راداری توسط کارفرمایان، تست سیستمهای رادارهای خریداری شده و آموزش اپراتورهای رادار را از جمله کاربردهای این دستگاه ذکر کرد.
وحدتی به قابلیتهای دستگاه شبیهساز اشاره کرد و اظهار داشت: پدیده فیزیکی اکو شدن امواج الکترومغناطیس از محیط به طور طبیعی رخ میدهد ولی دستگاه شبیهساز باید با انجام محاسبات پیچیدهای این کار را انجام دهد. برای این منظور بلاکهای موازی زیادی برای این سیستم طراحی و نصب شد تا قادر باشد سیگنالهای چندین هدف همزمان را بلادرنگ محاسبه و تولید کند.
وی پوشش 360 درجهای همزمان را از مزیتهای دیگر این دستگاه نام برد و به مهر گفت : این دستگاه قادر است برای اهداف موجود در 360 درجه تا فاصله 500 کیلومتر اکو بسازد. دقت مکانی اکوهای ساخته شده توسط این دستگاه به اندازهای زیاد است که تقریب بسیار خوبی از واقعیت فیزیکی دارد.
مجری این طرح با بیان اینکه این دستگاه قادر است محیط را هم از دید رادارهای با سکوی ثابت و هم سکوی متحرک شبیهسازی کند، ادامه داد: یکی دیگر از قابلیتهای ویژه این دستگاه امکان تغییر پارامترهای رادار و اعمال اثر همزمان آنها در شبیهسازی است.
وحدتی به بحث کلاتر در این سیستم اشاره کرد و گفت: کلاتر اکوهایی هستند که از غیر هدف بر میگردد که در آینده نزدیک و برای افزایش دقت و قابلیت دستگاه شبیهساز به آن اضافه میشود.
نظر شما